Природни науки

Природни науки

Sunday, May 29, 2016

Критериуми за наградување и учество на Државниот натпревар

Почитувани ученици, родители и наставници - ментори,
Домаќини на Првите регионални натпревари по природни науки за основно образование, кои се одржаа на 21. април 2016 год. беа 14 основни училишта низ Република Македонија.
На натпреварите учествуваа 689 ученици од 4. одделение и 754 ученици од 5. одделение.
Честитки до учениците и наставниците – ментори за покажаниот успех.  
Упатуваме благодарност до сите Координатори, членови на регионални комисии и тестатори кои придонесоа успешно да се реализираат овие натпревари.

Наградите на Регионалните натпревари се во зависност од освоените бодови:

91 – 100 бодови - I награда
81 – 90 бодови   - II награда
71 – 80 бодови   - III награда
56 – 70 бодови   – Пофалница

Сите учесници кои освоиле најмногу 55 бодови добиваат потврда за учество на овие натпревари.

Државниот натпревар по природни науки ќе се одржи на 4. јуни 2016 год.

На Државниот натпревар ќе учествуваат ПРВОПЛАСИРАНИОТ учесник на регионалниот натпревар во секој регион во секоја категорија (4. и 5. одделение) (во објавените табели означен со жолта боја).
Дополнително, на Државниот натпревар ќе учествуваат сите ученици кои на регионалните натпревари освоиле најмалку 75 бодови (ВО ТАБЕЛАТА ОЗНАЧЕНО СО "ДА").
Со овие критериуми, вкупниот број на учесници на Државниот натпревар е 249.

Посакуваме успех на сите учесници на Државниот натпревар!

Со почит,
  
Државна комисија за натпревари по природни науки при
Друштво на биолози на РМ,
Друштво на физичари на РМ и
Сојуз на хемичари и технолози на Македонија

3 comments:

  1. Cestitki za osvoenite nagradi na site ucesnici. Dali ostanuvaat istite temi za Drzaven natprevar?

    ReplyDelete
  2. Честитки за освоените награди. Се надевам на брз одговор по основ на приговорот

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.