Природни науки

Природни науки

Friday, March 24, 2017

Награди и учесници на регионалните натпревари

Резултатите од општинските натпревари по природни науки конечно се готови. Критериумите за награди се следниве:
Прва награда со освоени од 91 до 100 бодови
Втора награда со освоени од 81 до 90 бодови
Трета награда со освоени од 71 до 80 бодови
Пофалница со освоени од 61 до 70 бодови

Сите натпреварувачи кои се наградени согласно горниот критериум, се пласираат за учество на регионалните натпревари. Тоа значи дека сите натпреварувачи кои имаат освоено 61 бод и повеќе се пласираат на регионалните натпревари.

Членовите на комисијата се свесни за некои нелогичности на кои дел од менторите укажаа. Но, постои правилник кој е усогласен со Правилникот за натпревари на МОН и кој е изгласан, така што се што е направено е направено согласно тој Правилник. После двете години собрани искуства и мислења, Комисијата подготвува предлог измени на Правилникот, кој ако биде во ред и биде изгласан, ќе дојде на сила од следната година.

На долните линкови можете да ги најдете списоците со натпреварувачи кои се пласираа за учество на тегионалните натпревари.

4. одделение
5. одделение
6. одделение

Информацијата за место на одржување на натпреварите ќе биде објавена во најскоро време.

16 comments:

  1. Pochituvani Ve molam nekoj struchen da objasni za pomestuvanje na kriteriumot za vlez na regionalen natprevar, sepak dobro bi bilo na dechinjata da im se dade shansa kako stimul ponatamu za povtorno uchestvo, Vi blagodaram

    ReplyDelete
  2. Rangiranjeto ne vi e korektno, bidejki nekoj so 30 boda ke odi na regionalen, dodeka drug ato osvoil duplo odnosno 60 boda nema da odi. Kriteriumite ne vi se isti za site. Site ucesnici ucat po ista nastavna programa, od ist materijal i rangiranjeto treba da bide isto za site. So ova im ja narusuvate samodoverbata i natprevaruvackiot duh na decata. Se nadevam vo narednite natprevari ke si gi ispravite greshkite!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Пласирана е ученичка и со 17 поени! Срамота!

      Delete
  3. Гледам дека има ученици кои ќе уќествуваат на регионален натпревар со освоени 45 поени, а дури и помалку? Каде се другите ученици што имаат поени од 45 до 61? Кои се критериумите за учество на регионален? Ве замолувам да бидете коректни кон сите натпреварувачи и ментори, а не само кон одредени. Поздрав и пријатен ден

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Навистина не се јасни Вашите критериуми, горе пишувате дека се пласираат ученици со над 61 поен, а на листата имате ученици со 31 поен! Размислете добро, затоа што следната година учениците нема да сакаат да учествуваат!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Се извинувам, не само со 31 туку имате пласирано ученичка со 17 поени!!!

      Delete
  6. Vekje dva pati se smeni stavot okolu rangiranjeto, obespraveni se uchenicite koi si go sakaat predmetot i vlozile trud, dajte im motiv povekje!!!

    ReplyDelete
  7. Почитувани колешки! Во се сложувам и уште нешто ќе додадам.Тестовите Ве молам да бидат пишани на стил достапен, разбирлив за децата, да не се користат изрази неразбирливи за нив, сепак станува збор за деветгодишни деца, прашањата да се од учебникот (пустинскиот глушец не е ),многу побитни факти има во учебникот (пр. материјата, својствата на материите, промена на агрегатните состојби на материите...) одколку барели, сеизмографи, модули...Ги молам составувачите на тестовите да го предвидат ова, да не ги демотивираме децата за во иднина.Поздрав, со почит Александра Грубор

    ReplyDelete
  8. Se izvinuvam ,bi sakala da prasam zosto imate rangirano ucenici za regionalen natprevar so 49,50,55 boda .Kolku bodovi se limit za da ucenikot se plasira na regionalen natprevar.

    ReplyDelete
  9. Dali temite za podgotvuvanje ostanuvaat isti koi gi objavivvte na pocetokot .Za regionalen tie sto bea na opstinski plus skelet i muskusli za cetvrto odd?

    ReplyDelete
  10. Zdravo,Dali,znae,nekoj,Koi,Materijali,ke,bidat,za,regionalniot,natprevar,i,treba,li,nekakvo,prijavuvanje,na,ucesnici,
    Pozdrav

    ReplyDelete
  11. Zdravo,Dali,znae,nekoj,Koi,Materijali,ke,bidat,za,regionalniot,natprevar,i,treba,li,nekakvo,prijavuvanje,na,ucesnici,
    Pozdrav

    ReplyDelete
  12. Почитувани

    Дали може да не информирате во која општина ќе се одржи Регионален натпревар по Природни науки - ЗА ЈУГОИСТОЧЕН РЕГИОН (бр. 6)? Имаме примено две неофицијални информации во врска со локацијата, од кои едната информација гласи дека Регионалниот натпревар за Југоисточен регион ќе биде во Нов Дојран, а според втората информација, истиот ќе се одржи во Радовиш.
    Ве замолувам да ни дадете табеларен преглед со општините домаќини на Регионалниот натпревар, за сите региони.

    Со почит
    Нетка Димоска

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Овие теми беа објавени на оваа страница на 06 ноември 2016 година
      4. ОДДЕЛЕНИЕ

      Општински натпревари
      - Живеалишта
      - Цврсти материи, течности и гасови
      - Правење струјни кола
      - Како работат магнетите

      Регионални натпревари
      - Живеалишта
      - Цврсти материи, течности и гасови
      - Правење струјни кола
      - Како работат магнетите
      - Скелет и мускули

      Републички натпревар
      - Живеалишта
      - Цврсти материи, течности и гасови
      - Правење струјни кола
      - Како работат магнетите
      - Скелет и мускули
      - Звук


      Delete

Note: Only a member of this blog may post a comment.