Природни науки

Природни науки

Wednesday, March 22, 2017

Конечни резултати и ранг листи


Пред се сакаме да им честитаме на учениците и наставниците – ментори за учеството и покажаниот успех.
Регионалните натпревари ќе се одржат на 8. април 2017 година.

Согласно Правилникот за натпреварите, на регионалните натпревари ќе учествуваат трите првопласирани учесници на општинскиот натпревар во секоја општина и во секоја категорија (IV, V и VI одделениe) (во објавените табели означени се со портокалова боја) (прв критериум).
Дополнително, на Регионалниот натпревар учествуваат учесници кои освоиле минимум 65% од бодовите на највисоко пласираниот ученик во соодветната категорија (втор критериум).

Тоа значи декa:
          За IV одделение, на Регионалниот натпревар се пласираа натпреварувачите кои освоија најмалку 64 бода (65 % од 99  64):
          За V одделение, на Регионалниот натпревар се пласираа натпреварувачите кои освоија најмалку 62 бода (65% од 96 ≈ 62):
          За VI одделение, на регионалниот натпревар се пласираа натпреварувачите кои освоија најмалку 63 бода (65% од 98 ≈ 63)

Конечните резултати и ранг листи од Општинските натпревари по природни науки можете да ги видите на следниве линкови:

Конечна ранг листа за IV одделение
Конечна ранг листа за V одделение
Конечна ранг листа за VI одделение


5 comments:

 1. Се извинувам но за петто одделение не се земени и учениците со 62 поени

  ReplyDelete
 2. Mozhe nekoj da mi objasni kalo e mozhno vakov kriterium koga najdobrite ucenici nemaat pravo da se natprevaruvaat a ima ucenici duri I so pomalku od 30 bodovi koi go imaat toa pravo? Vie rekovte trite prvoplasirani ucenici a od edno skopsko uciliste od s.Petroec odat na regionalen 5 prvoplasirani .Toa li e pravda? I ve molam zemajte gi predvid prigovorite I osgovorete.

  ReplyDelete
 3. Vi se molam vo nekoi ucilista ima i 3 mesto so pomalku od 50 poeni, a vo nekoi ni so 60 ne mozat da ucestvuvat. Ako ima pravila a gledam ima neka vazi za site. Posle tolku cekanje samo razocaruvanje za decata eden den ke ostanete/ostaneme bez natprevaruvaci. Vi blagodarime.

  ReplyDelete
 4. Zosto gi nema kriteriumite i skalite od minatata godina? Lani si bese se regularno od 100- 91 poen prvo mesto, od 81 - 90 vtoro mesto, 71 - 80 - treto mesto, a od 56-70 poeni pofalnici. Sega nikade ne e oblezano koj koe mesto osvoil. I kako moze nekoj so 33 poeni da se plasira na regionale natprevar, a so 63 da ne moze. Sto ima vrska koj od koj region doaga i kolku poeni osvoil. Sekoj ucenik sto ima znaenje treba da odi ponatamu da e natprevaruva, a nemoze so neznaenje da se prodolzi ponatamu. Kade go ima ova?

  ReplyDelete
 5. Ova e test na znaenje i treba da se stavi granica od tolku poeni odat ponatamu i tolku. Vo pravo se kolegite, eden den ke ostanite bez natprevaruvaci. Bas od vakvi neregularnosti decata vednas se razocaruvaat i samite roditeli edvaj odvoile 200 denari, narednata godina sigurno nema da gi pustat da ucestvuvaat. Site ocekuvame koj koe mesto go osvoil. Sto e ova samo napisano DA i prazno mesto? Mesta site ocekuvame i diplomi, a mentorite i potvrdi za ucesto na naptevar

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.