Природни науки

Природни науки

Tuesday, June 7, 2016

Конечни резултати

Почитувани ученици и наставници,

Упатуваме честитки до учениците и наставниците - ментори за учеството и покажаниот успех.

Наградите на Државниот натпревар се во зависност од процентите од максималните освоени бодови во одредена категорија (90 бодови за IV одделение, односно 91 бод за V одделение).

Во категоријата IV одделение се натпреваруваа 122 учесници (99 наградени).
Во категоријата V одделение се натпреваруваа 130 учесници (97 наградени).
91-100 % односно од 82-91 бодови - Прва награда
81-90 %, односно од 73-81 бодови - Втора награда
71-80 %, односно од 64-72 бодови - Трета награда
61-70 %, односно од 55-63 бодови - Пофалница

Со овие критериуми, бројот на наградени учесници од поодделните категории во однос на вкупниот број учесници на Државниот натпревар се движи од 75 до 80 %.

На долните линкови можете да ги симнете конечните резултати.

IV одделение
V одделение

Со почит,
Државната комисија за натпревари по природни науки


3 comments:

 1. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 2. Државната комисија по предлог на ПРИГОВОР за учиничката Михаела Симоновска нема добиено повратна информација.
  Ке ве молам за одговор !
  ООУ ,,Никола Карев“- Радовиш Стојанка Гаваљугова

  ReplyDelete
 3. ООУ,,Наум Охридски,, ментор Соња Апостоловска-општина Гази Баба -Скопје.
  При доставата на дипломите имате пропуст во една диплома т.е. недостасува дипломата за ученичката Стефанија Савовска 4 одд. Има доставено диплома за државен натпревар за истата учесничка , но недостаува за регионален натпревар. Молам за одговор и период кога би ја доставиле!
  мојот маил е sonjaapostolovska@yahoo.com

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.